Plase insecte

12/07/2015 By admin 0

Luand in considerare popularitatea de care s-au bucurat aceste produse in ultimii ani, dezvoltarea acestui segment de piata este lesne de inteles. Pana la urma, tantarii pot constitui o amenintare destul de serioasa pentru sanatatea oricaruia dintre noi si orice masura de protectie este binevenita. Daca sunteti in cautarea unei solutii pentru a va proteja de insectele nedorite acum ca se incalzeste vremea, trebuie sa va familiarizati mai intai cu cele mai cunoscute tipuri plase tantari.

Plasa fixa se monteaza direct pe geam si nu poate fi actionata in nici un fel. Se intervine asupra ei doar o data cu racirea vremii, cand este demontata si pusa la adapost pentru a o proteja de inghet. Plasa mobila are acelasi sistem de rama, cu diferenta ca prezinta si balamale, putand fi deschisa completa sau in forma de V. Plasa tip rulou, dupa cum sugereaza si numele, se actioneaza pe orizontala, printr-un snur, si se ruleaza intr-o caseta cu ajutorul unui sistem de scripeti.

Oricate masuri am lua pentru a ne proteja de intepaturile tantarilor – haine si lotiuni speciale – cea mai eficienta ramane aceea de a evita, pe cat posibil, contactul cu aceste insecte. La noi in tara exista catea sute de specii de tantari si, pentru ca situatia sa fie si mai ingrijoratoare, in ultimii ani s-au inregistrat reactii alergice din ce in ce mai severe la intepaturile acestora – papule locale care dau mancarimi puternice, papule pruriginoase si chiar si leziuni hemoragice. Cu intepaturile de tantar nu este de glumit!
Cea mai sigura protectie impotriva lor o reprezinta alegerea unor plase tantari eficiente. Acasa sau la serviciu, trebuie sa va simtiti in siguranta si un avantaj major al acestor plase este acela ca tin la distanta atat tantarii, cat si alte insecte nedorite.
Asa cum am sugerat deja, plasele ar trebui preferate in locul lotiunilor anti-tantari. Putem sublinia din acest punct de vedere un avantaj esential. Nu este vorba doar despre evitarea intepaturii, ci si despre evitarea contactului pielii cu substante chimice. Indiferent cat de parfumata este o asemenea crema, puteti fi siguri ca in formula ei se ascund o serie de substante nocive. In acest context, nu sunt plasele anti-insecte cea mai ecologica metoda de protectie?
Pe langa beneficiile majore in ceea ce priveste sanatatea, produsele din categoria aceasta au si multe alte avantaje practice care va vor face viata mai usoara. Prin urmare, daca faceti alegerea corecta, ar trebui sa va bucurati de un produs cu anumite caracteristici pozitive si cat se poate de necesare:
• Usurinta montarii si a intretinerii – aveti nevoie de un sistem flexibil, care sa nu afecteze in mod special lemnaria pe care se instaleaza si care sa fie suficient de subtire pentru a se preta la spatii variate, mai mult sau mai putin inguste. Intretinerea ar trebui sa se rezume la spalarea ocazionala, cu apa si sapun, ceea ce implica si demontarea facila
• Sporirea confortului in locuinta – se stie ca tantarii isi fac aparitia o data cu incalzirea vremii, ceea ce inseamna ca aerisirea devine problematica in absenta unui sistem de protectie. O plasa de tantari eficienta trebuie sa fie astfel conceputa incat sa blocheze accesul insectelor, dar nu si pe acela al luminii sau al aerului. Astfel, pe timpul zilei va puteti bucura de lumina naturala – culoarea plasei nu trebuie sa fie una deranjanta – iar pe timpul noptii veti avea liniste si racoare.
• Design-ul modern – poate ca aspectul estetic este cel la care va ganditi cel mai putin cand alegeti un model de plase tantari. Si totusi, de ce sa nu profitati de multitudinea de modele de pe piata pentru a aduce si o schimbare pozitiva in aspectul locuintei dumneavoastra?

400729_1375482889333828_1110429885_n