Rulouri exterioare

12/07/2015 By admin 0

Rulourile exterioare aluminiu sunt cautate pentru izolarea termica si fonica pe care o ofera suplimentar fata de ferestrele vechi din lemn sau chiar a unor termopane ieftine care nu se mai inchid bine. In aceste situatii cele mai potrivite rulouri aluminiu pentru montaj sunt cele APLICATE, ele au aceasta denumire deoarece se aplica pe rama ferestrelor din lemn sau a termopanelor. Rulourile exterioare  pot fi folosite cu scces si la inchiderea de terase sau foisoare din lemn, la inpartirea unei camere, la inloucirea unei usi cum ar fi cea de la debara sau la delimitarea unei zone exemplu zona de bucatarie de cea de living. Rulourile pot fi folosite pentru incaperile unde nu se doreste instalarea aerului conditionat sau la incaperile unde se doreste opturarea partiala sau completa a lumini pe timpul zilei.

Rulourile din aluminiu aplicate direct pe termopane nu afecteaza in nici un fel proprietatile termice si fonice ale ferestrei. Rulourile din aluminiu se mai pot monta si cu prindere pe perete la o anumita distanta de geam, iar in acest caz se poate alege actionare din exterior sau din interiorul casei pentru respectivele rulouri aplicate.

Firmele producatoare de termopane trebuie sa ofere garantie ferestrei si ulterior montajului ruloului din aluminiu aplicat. Rulourile aplicate au diferite dimensiuni ale cutiei in care se strange covorul de lamele, aceste cutii/casete au urmatoarele dimensiuni 125mm, 137mm, 150mm, 165mm, 180mm sau 205mm. Fabrica noastra foloseste toate cele 6 tipuri de casete ceea ce face ca la ferestrele unde se instaleaza rulourile noastre aceste cutii sa ocupe cat mai putin din sticla ferestrei. Aceste casete ale rulourilor exterioare sunt folosite in functie de inaltimea ferestrei cat si daca ruloul are incorporat in el si o plasa de tantari.

Rulourile din aluminiu suprapuse sunt mai putin cautate deoarece acestea se instaleaza simultan cu montajul ferestrei (termopanului), iar in aceste moment dupa cum bine stim piata constructiilor noi (termopane noi) fiind aproape oprita, automat acest tip de rulou suprapus este si el mai putin cerut. Un alt motiv pentru cererea scazuta este acela ca datorita casetelor mai mari se micsoreaza foarte mult din sticla ferestrei de lemn sau a termopanului si astfel intra mai putina lumina in casa. Accesul in cazul unui service la cutia ruloului se realizeaza din interiorul casei, izolarea acestei cutii realizandu-se cu o zona in care se introduce polistiren expandat.

Trebuie mentionat ca rulourile exterioare din aluminiu suprapuse au caseta si ghidajele din pvc si doar lamelele sunt din aluminiu.

Rulouri exterioare aluminiu pot fi electrice prim montarea suplimentara a unui motor tubular, acesta se insereaza in axul care roteste campul de lamele. Actionarea motorului si implicit a ruloului se poate realiza cu intrerupator special cu trei pozitii, adica coborare, urcare si stop, sau cu telecomanda. Trebuie mentionat ca se pot actiona mai multe rulouri exterioare electrice cu o singura telecomanda cu mai multe butoane. Tipul motorului este ales in functie de dimensiunea rulourlui, in functie de viteza de urcare si coborare care se doreste sa o aiba ruloul cat si daca se urmareste actionarea manuala a acestuia in cazul penelor de curent. Motoarele folosite de fabrica noastra functioneaza la temperaturi de su 0 grade cat si la temperaturi foarte ridicate, deasemenea motoarele au sitem de protectie pentru a nu se arde la folosirea repetata a lui. Telecomenzile functioneaza prin unde radio ceea ce duce la folosirea lor din orce pozitie din interiorul sau exteriorul locuintei. Motoarele rulourilor se seteaza pentru a recunoaste limita de sus si cea de jos pentru oprire, acest fapt duce la usurinta de folosire cat si la eliminarea unor pozibile stricaciuni ale lamelelor produse de acestea.

De ce rulouri din aluminiu? Simplu, pentru ca nu necesita intretinere ulterioara, adica vopsire sau ungere, pentru ca cele din aluminiu au dimensiuni mici ale cutiilor in care se strang si pentru ca au durata de utilizare foarte lunga. Rulourile exterioare sunt produse ce ofera avantaje termice, fonice, antiefractie cat si de confort pentru locuinta dumneavoastra. Toate acete avantaje si nu numai, au facut ca rulourile din aluminiu sa fie cele mai cautate din piata din Romania.

Culorile rulourilor exterioare din aluminiu se impart in trei categorii:

  1. Categoria culorilor standard: Alb, Maro deschis (RAL8014) si Maro Inchis (RAL8019)
  2. Culorile imitatie de lem: Stejar Auriu, Mahon si Nuc
  3. Culoarea speciala a rulourilor din aluminiu: orice culoare RAL (se realizeaza prin vopsira ruloului din aluminiula in camp electrostatic)

Deasemenea se pot combina aceste culouri exemplu caseta si ghidajele ruloului sa aiba o anumita culoare iar lamelele o alta culoare. Culoarea se alege in functie de culoarea  ferestrelor sau de culoarea exterioara a casei. Pentru actionarile manuale (snur/panglica si automatul de strandere a lor) in interiorul camerei se pote alege alb sau maro.

Rulourile din aluminiu pot avea rol descurajator pentru spargatori, dar acestea pot fi echipate suplimentar si cu dispozitive antiefractie de autoblocare care se activeaza automat de indata ce ruloul este coborat. A doua solutie este aceea ca ruloul din aluminiu sa fie echipat cu butuc cu cheie pentru a putea fi incuiat. A treia varianta este aceea ca ruloul sa fie electric cu motor si cleme special antiefractie. Rulourile antiefractie pot fi folosite cu succes la parterul blocurilor, la case cat si la magazinele stradale si din mall-uri. Avantajele acestor rulouri fata de grilajele fixe sunt multiple exemplu acestea pot fi ridicate pe o anumita perioada a zilei, beneficiati si de izolarea termica si fonica si dece nu putem spune ca sunt si mult mai aspectoase.

199361